Ljekovitost kokosovog ulja će vas oboriti sa nogu nećete moći vjerovati da ovoliko dobro utiče na vaše zdravlje.

Ovo je ulje uobičajena namirnica u narodnoj medicini među azijskim i pacifičkim stanovništvom. U naše se dijelove svijeta proširilo tek posljednjih desetak godina. Kokosovo ulje ima toliku nutritivnu vrijednost i ljekovito djelovanje da bi se trebalo koristiti u svakom domaćinstvu. No, zbog snažnih političkih i farmaceutskih lobija ovo ulje donedavna nije dobilo zasluženu pažnju. Moderna istraživanja već su potvrdila da blagotvorno utječe na zaštitu srca i krvnih žila, jača imunitet, ubrzava metabolizam i potiče mršavljenje te poboljšava probavu.

Kokosovo ulje jedna je od rijetkih namirnica koja se može klasificirati kao „super hrana“. Njegova jedinstvena kombinacija masnih kiselina može imati duboke pozitivne učinke na zdravlje. To uključuje gubitak masnoće, bolju funkciju mozga i razne druge nevjerojatne prednosti.

Upoznat ćemo vas s 10 zdravstvenih prednosti koje ulje kokosa ima, a koje su eksperimentalno potvrđene u istraživanjima na ljudima. Kokosovo ulje ima ogromno ljekovito svojstvo zahvaljujući svom kemijskom sastavu ima antimikrobna svojstva. Sadrži vitamine B, C i E kao i mineralne soli neophodne našem organizmu.

Oko 50 posto masnoća koje sadržava kokosovo ulje je masnoća koja se vrlo rijeko može pronaći u prirodi, a zove se Laurinska kiselina. Ova kiselina ima brojna blagotvorna svojstva. U našem tijelu se laurinska kiselina pretvara u monolaurin, koji ima antivirusna i antibakterijska svojstva. Monolaurin je u mogućnosti uništiti viruse obložene lipidom kao što su: HIV, herpes, Ospice, Virus gripe, Razne patogene bakterije.

Komentari

Komentara

Pratite nas i lajkujte nas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*