Ovo morate piti svakog dana da bi vaš organizam bio zdrav

Svakog jutra bi trebali da popijete čašu vode zbog ovih razloga: Normalno je da se koža mijenja zavisno od godišnjeg doba. Zimi je suha i beživotna, ali malo hidratantne kreme uglavnom popravi situaciju. Ako to ne pomaže, možda je vaša koža dehidrirana i zbog toga je izgubila sjaj, te traži vodu. Kroz dan se preporučuje piti mnogo tekućine, no ne smijete zaboraviti kako neke tekućine mogu dodatno dehidrirati tijelo ili povećati gubitak vode. Tako su kava, čaj, alkohol i jako slatki napici zapravo diuretici koji uzrokuju gubitak vode, ali i izbacivanje one vode koje tijelo čuva u zalihama. Slična se stvar događa u organizmu kada ste bolesni, troše se zalihe koje su organizmu jako važne. U normalnim uvjetima vaše tijelo treba zamijeniti tekućine koje je izgubio tijekom dana. Većina tekućina mora biti zamijenjena običnom vodom, a ne diureticima. Tekućina koju dobivate može dolaziti od voća, povrća, juha i slično. Također nemojte zaboraviti, osjećaj suhoće u ustima je gotovo zadnji znak dehidracije, a ne prvi. Prve znakove ćete teško osjetiti, a vjerojatno ćete ih povezivati s umorom ili nečim sličnim.

Čaša mlijeka: Naučnici su otkrili i da je vitamin D bitan ne samo za pravilnu apsorpciju kalcijuma, već i poboljšanje imuniteta, smanjenje rizika od pojave pojedinih vrsta kancera, dijabetesa, multiple skleroze i poboljšavanje krvnog pritiska. Mlijeko obezbjeđuje gotovo 43 odsto vitamina D koji unosimo ishranom, čineći ga glavnim izvorom istog, a danas su gotovo sva mlijeka koja se nalaze na tržištu obogaćena pomenutim vitaminom. Nutricionisti sve češće naglašavaju važnost većeg unosa mlijeka u svakodnevnoj ishrani, a dnevna doza mlijeka koja se konzumira, isključivo zavisi od životne dobi i načina života. Djeci školskog uzrasta kao i adolescentima preporučuje se konzumiranje najmanje pola litre na dan, dok je kod starijih osoba ta količina nešto manja.

Čaj od mente: Poznat još i kao čaj od nane, je vrlo poznat u sprječavanju bolesti desni i lošeg zadaha. Primjenjuje se diljem svijeta već tisućama godina, a osim što je djelotvoran u održavanju oralnog zdravlja, čaj od mente ima vrlo široku primjenu kada je riječ o zdravstvenim tegobama. Čaj od mente sadrži visoku količinu mentola u sebi, koji je poznat po svojem svježem mirisu i po tome da aktivira receptore u organizmu, osjetljive na hladnoću zbog čega se javlja osjećaj hlađenja. Mentol je čest sastojak u raznim šamponima protiv peruti i poznat kao najdjelotvorniji u tom području.

Komentari

Komentara

Pratite nas i lajkujte nas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*